US State Flags Quiz Answers

US State Flags Quiz Answers!
If you've tested your knowledge of the 50 State Flags by answering the quiz questions, you can now check out the answers! Our
US Quiz Questions were designed for kids and schools learning about the 50 US State Flags. The free 'US State Flags Quiz' consists of challenging trivia questions. If you enjoyed answering the questions free 'US State Flags Quiz' you might now want to test your recognition skills of the 50 State flags by playing our unique game which is based on pictures of the 50 State flags with a multi-choice questions and answers format. It's totally free to play online and there are no downloads!

PLAY THE FREE GAME

US State Flags Quiz Answers
The questions include interesting facts and trivia about the US State flags in general such as: How many State flags have eagles? How many State flags have circles? How many State flags have a white background? How many have a blue background? How many depict the state seals? How many feature the sun? There are also questions and answers about the individual US State flags. Our articles will help you with all of the answers!

 
 

US State Flags Quiz
Play and Learn with this fun US State Flags quiz! The US State Flags Quiz is in a simple question format.

Free Quiz Questions & Answers
Questions based on US State Flags

US State Flags Quiz
Play and learn with this fun US State Flags quiz! The links on the left provide in depth articles with interesting facts and information with large pictures about each of the flags of the 50 states of America - the perfect source of info accompany the 'US State Flags Quiz. We have also included a section on each of the US State seals with their descriptions, symbolism and pictures.

Abraham Lincoln

 
 
US Quiz Questions - Answers to Questions on Worksheet 1
We hope you had fun answering our 'US State Flags Quiz' on Worksheet 1. Now check your answers with our answers! You will not find the answers to all of these questions on the web, the answers have therefore not been verified. If you happen to find a mistake, please forgive me, and let me know!
 

US State Flags Quiz Answers to Worksheet 1

 Quiz Question 1:How many american state flags are not rectangles? 
 

Answer:  

One - Ohio 
 Quiz Question 2:How many state flags are only red, white, and blue? 
 

Answer:  

Six. Arkansas, Hawaii, Mississippi, Ohio, Tennessee and Texas 
 Quiz Question 3:How many state flags have animals on them? 
 

Answer:

Twenty-one 
 Quiz Question 4:How many flags have circles, including the seals and star circles? 
 

Answer:

18 have circles 
 Quiz Question 5:How many State flags have eagles? 
 

Answer:

Nine - Illinois, Iowa, Michigan, New York, North Dakota, Oregon, Pennsylvania, Utah, Wyoming 
 Quiz Question 6:How many State flags have a white background? 
 

Answer:

Seven State flags have a white background 
 Quiz Question 7:How many State flags have a blue background? 
 

Answer:

Twenty-six State flags have a blue background (field) 
 Quiz Question 8:How many State flags have their seal on them? 
 

Answer:

Twenty-eight 
 Quiz Question 9:What flag design was used for the flags of Alabama and Florida? 
 

Answer:

St. Andrews Cross 
 Quiz Question 10:What does the number 13 represent on the state flags? 
 

Answer:

The number 13 represents the first thirteen original states 
 Quiz Question 11:How many flags feature a just one, single star? 
 

Answer:

Eight -  Arizona, Idaho, Maine, California, Massachusetts, Nevada, North Carolina, Wyoming 
 Quiz Question 12:What type of bear is depicted Californian flag? 
 

Answer:  

A Grizzly Bear 
 Quiz Question 13:How many states flags have flowers on them? 
 

Answer:

Eleven - Connecticut, Kansas, Nevada, Florida, Kentucky, Minnesota, New Hampshire, Pennsylvania, Utah, Virginia, West Virginia  
 Quiz Question 14:How many stars are on the Mississippi flag? 
 

Answer:

Thirteen 
 Quiz Question 15:What is the name for the study of flags? 
 

Answer:

Vexillology 
 Quiz Question 16:How many flags have mottos on them? 
 

Answer:

Twenty-eight - Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Idaho, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, New Jersey, New York, North Dakota, Pennsylvania, Rhode Island, South Dakota, Utah, Vermont, Virginia, West Virginia, Wisconsin and Wyoming 
 Quiz Question 17:What languages are depicted on the US State Flags? 
 

Answer:

English, Latin, French, Greek and Spanish 
 Quiz Question 18:How many states flags have trees on them? 
 

Answer:

Eight - Florida, Idaho, Maine, Montana, Nebraska, Oregon, South Carolina, Vermont 
 Quiz Question 19:How many states flags have ships and boats on them? 
 

Answer:

Nine - Delaware, Florida, Kansas, Nebraska, New Hampshire, New York, Oregon, Pennsylvania, South Dakota 
 Quiz Question 20:How many states flags have a green background (field)? 
 

Answer:

One - Washington 

US State Flags Quiz Answers to Worksheet 1

US Quiz Questions - Answers to Questions on Worksheet 2
We hope you had fun answering our 'US State Flags Quiz' on Worksheet 2. Now check your answers with our answers!
 

US State Flags Quiz Answers to Worksheet 2

 Quiz Question 1: Alaska - What does the large star represent? Answer: The North Star 
 Quiz Question 2: California - What does the bear symbolize? Answer: Strength and Bravery 
 Quiz Question 3: Vermont - What type of tree is depicted? Answer: The Pine Tree 
 Quiz Question 4: Kansas - What is the name of the flower? Answer: The Sunflower 
 Quiz Question 5: Indiana - How many stars are depicted? Answer:19 gold stars 
 Question 6: Maryland - Whose coat of arms are shown? Answer: George Calvert (Lord Baltimore) 
 Quiz Question 7: New Mexico - What is the name of the symbol: Answer: The Zia Sun Symbol 
 Quiz Question 8: Which flag has a picture of a fallen crown? Answer: Virginia 
 Quiz Question 9: Utah - What does the beehive symbolize? Answer: Industry and cooperation 
 Question 10: South Carolina - What is the name of the type of tree in the picture? The palmetto tree 
 Question 11: New York - Who are the female figures? Roman goddess of Justice & Lady Liberty 
 Question 12: New Hampshire - What is the name of the ship? The 32 gun frigate Raleigh 
 Quiz Question 13: Oklahoma - What is the shield made of? Answer: Buffalo-skin 
 Quiz Question 14: Wisconsin - What animal id featured? Answer: The state badger 
 Question 15: Michigan - What two animals support the shield? Answer: The elk and the moose 
 Question 16: Louisiana - How many chicks has the Pelican in her nest? Answer Three chicks 
 Question 17: Georgia - What words are on the three pillars? Wisdom, Justice, & Moderation  
 Question 18: Hawaii - What do the stripes symbolize? Answer: The 8 major Hawaiian islands 
 Quiz Question 19: West Virginia - What type of hat is pictured? Answer: The liberty cap 
 Question 20: North Dakota - What does the eagle hold in its talons? An olive branch and arrows 

US State Flags Quiz Answers to Worksheet 2

Facts and Trivia - US Quiz Questions and Answers
Over half of the 50 state flags use their state seal on their flags, but exactly how many? How many flags feature animals? But what  types of animals? There is only one flag that is not rectangular in shape, which one is it? Only 6 US State flags are strictly red, white, and blue, but which ones are they? There are nine states that have 13 items on their flags that represent the original thirteen states. 19 states feature circles in their design. Just a few interesting facts to think about when you are looking at the collage of US State flags! And do you know the names of State flags with a white background? Or how many US State flags which include circles in their design or the number of symmetrical state flags?

Test your Knowledge with the US Quiz Questions and Answers
Play and Learn! The US State Flags Quiz proves that learning can be fun! The interesting way to learn about the flag that is displayed by each state of the USA. Designed and developed for kids, children, schools,  teachers and parents. Everyone can join in the fun of our free Name the State Game - recognising the emblems and learning the fast, fun and easy way. Test your knowledge by playing our free US State Flags Quiz.

  

US State Flags Quiz Questions & Answers

Game Fun! Free US State Flags Quiz

Free, Online Questions and Answers

Pictures of US flags of all 50 states for kids
Play the US State Quiz Questions
Pictures for the Quiz Game. Question
US State Quiz Questions and Answers
Play the free US State Flags Quiz
US quiz on all 50 states - Play and Learn Online!
  

US Quiz Questions and Answers

US State Flags Quiz - Worksheets - Free - Quiz - Free - 40 Questions - Online - Educational - States - State Flag - Quiz - Questions - Answers - Pictures - Quiz Game - Questions and Answers - Free - Quiz - Questions and Answers - Online - Educational - Images - united states - America - American - US - USA - Kids - Children - Schools - Quiz - Questions - Answers - Questions - Trivia

June 2015 Siteseen Ltd.

Cookie Policy Privacy Statement